Edsbyn chockade Sandviken på Jernvallen, 4–7.

– Vi spelar med huvudet under armen. Det är för jävla dåligt, säger Sandvikens Christoffer Edlund.

Fyra gånger tappade Sandviken boll på egen planhalva.

Fyra gånger utnyttjade Edsbyn läget och gjorde enkla mål.

Redan i den 48:e minuten hade Simon Jansson, Mattias Widén, Martin Frid och Jonas Edling fixat en säker 5-2-ledning för bortalaget. Mycket tack vare ett generöst Sandviken-försvar. Läckrast var Edlings ”tennismål” efter hörna.

Sandviken fick upp stämningen på ett kylslaget Jernvallen, matchen spelades utomhus på grund av konkurrerande arrangemang i Göransson Arena, i den andra halvleken och reducerade två gånger om till 5-4.

På väg att vända

Då tydde det mesta på att serieledarna skulle vända på steken.

I stället klev kapten Jonas Edling fram och bombade in 6-4 på straff 76:e minuten, och 30-åringen säkrade därmed segern för Edsbyn. Matchen slutade 7-4 till ”Byn”.

Kvällens förlust är Sandvikens första för säsongen. En plump i protokollet för guldfavoriterna, som bara har tappat poäng utomhus.

– Det blir så när man tränar inomhus varje gång, säger skyttekungen Christoffer Edlund.

– Vi spelar med huvudet under armen. Det är för jävla dåligt

Publiksiffran på Jernvallen var en besvikelse. Blott 1225 kom för att se de, inför matchen, obesegrade serieledarna.