Dagens namn: Harry, Harriet

Favoriterna höll i bandykvartsfinalerna

Publicerad 2012-03-06

Sandviken och Villa till semifinal

Sandviken fick slita hårt för att nå semifinal. Men tack vare Christoffer Edlunds fyra mål kunde Sandviken besegra Edsbyn med 6–4 i den femte och avgörande kvartsfinalen.

– Vem som gör målen spelar ingen roll. Själv bara njuter jag av att vara på isen, sade Edlund.

Christoffer Edlund.

Sandviken valde Edsbyn som kvartsfinalmotstånd utan att tveka det minsta. Det höll på att bli ett riktigt felval. Efter en halvlek av den femte kvartsfinalen stod matchen verkligen och vägde, med stöd av en mäktig tillrest klack bjöd Edsbyn hårt motstånd. Så långt hade Christoffer Edlund gjort ett mål.

Sandviken fick upp farten bättre i andra halvlek, speciellt Daniel Berlin och Erik Säfström deltog mer i spelet. Edsbyn kvitterade dubbelt genom Mattias Hammarström, två kanonskott.

Då tog över Edlund över showen, men det ska också sägas att han hade fint understöd av sina lagkamrater. 4–3, 5–3 och 6–4 kom från Edlunds klubba. På de fem kvartsfinalerna har han dundrat in totalt 13 mål mot Edsbyn.

– Inte så illa, men det spelar ingen roll vem som gör målen. Jag tyckte att vår offensiv var det som till slut avgjorde. Men det har varit härliga matcher, och shit vad det har varit tufft, sade Edlund.

– Men nu är vi vidare, det hade vi räknat med. Om det blir Västerås eller Hammarby i semifinalen spelar ingen roll för oss, fortsatte han.

Västerås och Hammarby möts på onsdagskvällen.

Är det slut nu, ”Kuben”?

Av Edsbyns spelare var Magnus "Kuben" Olsson, 40, kvar längst på isen efter matchen, besviken värre.

– Vi hade en plan för hur vi skulle stå som segrare, det gick inte, suckade han.

Det kan ha varit det sista av "Kuben" svensk bandypublik fick se. Den långa och framgångsrika karriären som bland annat innehållit fem SM-guld med Edsbyn kan vara slut.

– Det kan vara så, just nu känns det som det är dags att knyta igen, sade han.

Villa hade problem hemma mot Kungälv, i paus hade hemmalaget bara ett mål upp, 3–2. Men i andra halvlek tog Villa över matchen helt. När slutsignalen gick i Lidköping hade Villa gått ifrån till 11–5 och ställs därmed mot Bollnäs i semifinal.