Ranégie förstörde HIF-festen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-22

Mathias Ranégie gjorde två mål när Häcken vann mot Helsingborg med 3–0

Det var tänkt att Helsingborg skulle jogga hem serieledningen. Mathias Ranégie ville annat. Hans två mål på Rambergsvallen betyder tre poäng – och en andraplats i skytteligan.

– Att få göra mål betyder mycket för anfallare, nu har det lossnat, säger Ranégie i ppv efter 3–0-segern.

Mathias Ranégie var kung på Rambergsvallen.

Mathias Ranégie har hittat superformen i Häcken. Han har gjort fem allsvenska mål i år och låg bakom 3–0-segern mot Helsingborg på fredagskvällen. 1–0 satte han efter 30 minuter när han nådde först på Jonas Henrikssons djupledsboll. Sedan satte han en bredsida säkert bakom Helsingborgs målvakt Pär Hansson. 2–0, som kom efter 56 minuter, var riktigt snyggt. Mathias Ranégie drog på egen hand igång ett fint anfall, spelade väggspel med lagkamrater, löpte sig fri – och satte tvåan. Jonas Henriksson vräkte sig fram och satte 3–0, efter 74 minuter.

– Vi får mål i rätt lägen. Vi är lugna och spelar oss ur lägena. Vi lyckades också förstöra en del av Helsingborgs etablerade spel, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson i ppv.

Han fortsätter:

– Spelarna gör en 100-procentig insats, inställningsmässigt och taktiskt.

"Henke" värste målsumpare i HIF

Helsingborg försökte och försökte, men lyckades inte göra mål på alla målchanser man skapade. Henrik Larsson var värste målsumpare när han brände läge efter läge. Vid vinst hade Helsingborg gått upp i ensam serieledning på 22 poäng. Nu står man kvar på 19 poäng. Med en kvart kvar att spela bytte Häckens tränare Peter Gerhardsson ut Mathias Ranégie – allt för att spara sin guldklip till kommande, viktiga matcher. Segern kom också extra skönt för just Peter Gerhardsson, som kom till Häcken från Helsinborg där han var assisterande tränare i flera år.

– Första halvlek var ganska bra. Men andra var direkt dålig från vår sida. Backlinjen står och sover vid något mål tyvärr, och det blir lite signifikativt för matchen, säger Helsingborgs tränare Bosse Nilsson.