Dagens namn: Jenny, Jennifer

Arsenals sköna mirakelvändning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-29

Tvåmålsunderläge och en man utvisad – då vann Arsenal

Första halvlek var katastrofal för Arsenal, med en utvisning och två baklängesmål.

Andra halvlek blev till en helt annan match och ”Gunners” spelade ut Bolton fullständigt.

Ett Bolton-självmål i matchens sista minut fullbordade vändningen och spänningen lever kvar i Premier League.

Birminghams Martin Taylor våldsamma tackling på Arsenals Eduardo tidigare i våras som resulterade i ett brutet ben för Eduardo.

Wengers offensiva dubbelbyte i 60:e minuten blev vändningen på rysaren på Reebok Stadium. Emmanuel Adebayor och Theo Walcott byttes in mot Philippe Senderos och Nicklas Bendtner och därmed inledde Arsenal sin grymma upphämntning.

Arsenal utspelade

För innan dess såg Arsenal ut som ett slaget lag. Bolton dominerade matchen fullständigt de första femton minuterna av andra halvlek och lät inte Arsenal låna bollen.

Strax efter bytet inledde William Gallas målskyttet, genom att helt omarkerad stöta in en hörna. Efter det målet var Bolton i gungning, och när sedan Arsenal fick en solklar straff i 66:e minuten hade Robert Van Persie inga problem att kvittera. Med 2-2 fick Arsenal ordentligt med självförtroende, inte minst tack vare Adebayors och Walcotts energitillskott.

I matchens allra sista minute kom så 3-2-målet. Cesc Fabregas skott gick via två Boltonförsvarares ben innan bollen rullade in i mål, ett självmål av backen Jlloyd Samuel.

Satte inte chanserna

I första halvlek började Arsenal starkt och hade bollen mest i början av första halvlek. Men man lyckades inte skapa särskilt många farliga chanser. Istället gjorde Matthew Taylor 1-0 för Bolton på nick i den 14:e minuten efter ett inlägg av Steinsson.

Ful stämpling

Samme Steinsson var också inblandad i halvlekens andra stora händelse, en duell där Arsenals Abou Diaby gick in fult med dobbarna före i den 30:e minuten. Domaren visade det röda kortet för en tackling liknande den som bröt benet på Arsenals Eduardo tidigare i våras. Som tur var klarade Steinsson sig utan allvarligare skador.

Strax efter utvisningen hade Nicklas Bendtner en bra chans att kvittera, men Boltons målvakt Ali Al Habsi sträckte ut och kunde mota bort skottet. I stället gjorde Matthew Taylor 2-0 strax innan halvlek på ett skott som via ett Arsenalben gick in precis vid den högra stolpen.

Fortsatt spännande i ligan

För Arsenal innebär vinsten att man sätter press på Manchester United i kampen om guldet i Premier League. United har inför lördagkvällens match mot Aston Villa 73 poäng. Arsenal har 70 och Chelsea har 68. I morgon möter Chelsea Middlesbrough hemma och då har de tre topplagen lika många matcher spelade.

För Bolton, däremot, var resultatet en tung motgång. Laget ligger på nedflyttningsplats och har fyra poäng upp till Birmingham på platsen över strecket.