Finalseger för Johansson

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-30

Slog Kiefer i två raka

Thomas Johansson vann ATP-turneringen i S:t Petersburg efter att ha besegrat Nicolas Kiefer, Tyskland, i två raka set (6–4, 6–2).

Titeln var Johanssons nionde i karriären och den första sedan han vann Stockholm Open förra året. Det var också andra gången i karriären som han vann turneringen i S:t Petersburg. Söndagens finalseger mot Kiefer, rankad 29:a i världen, säkrades utan några större problem för svensken. Johansson bröt fram till en 4–3-ledning i första set. När han skulle serva hem setet vid ställningen 5–4 hade Kiefer ett par breakbollar, dock utan att lyckas bryta tillbaka. Tysken tappade sedan sin serve omedelbart i andra set, liksom vid ställningen 3–1. I ledning, 5–2, kunde sedan Johansson serva hem setet – och matchen. Titeln ger honom en prischeck på motsvarande 1,1 miljoner kronor men också ökade chanser att kvalificera sig till Masters-slutspelet i Shanghai. Johansson låg inför turneringen i Ryssland på 17:e plats på det så kallade Champions Race men kommer nu att ta ett kliv upp på rankingen. De åtta högst placerade efter nästa veckas avslutande turnering i Paris kvalificerar sig till slutspelet i Shanghai.