Dagens namn: Nils

Sandviken vände och vann

Publicerad 2015-01-17

Sandviken var illa ute mot Villa-Lidköping i bandyns elitserie.

Men efter underläge mer eller mindre hela matchen lyckades Daniel Mossberg göra segermålet.

Matchen slutade till slut 7–5.

Sandviken provade något nytt på lördagen. Istället för att åka dagen före, sova över på hotell och ladda för matchen på plats, valde de att spara tid och pengar med att backa ut bussen från parkeringen vid 08.30 på morgonen.

Planen fungerade, även om Villas tidiga ledning – 2–0 redan efter tio minuters spel – kan ha med Saik-spelarnas 40 mil i buss att göra.

Trampade igång

Men Sandviken trampade igång och kom i fatt både en och två och tre gånger.

När Villas Mattias Johansson gjorde 5–4 efter en dryg timmes spel hoppades storpubliken, 3 672 personer, att de två poängen skulle stanna i Lidköping – men tack vare Daniel Mossberg (tre mål) och Erik Pettersson (två mål under matchens sista 15 minuter) fick Saik med sig poängen hem i bussen igen.

Sandviken toppar fortfarande elitserien med tre poängs marginal, då även Västerås vann – 9–2 mot Kalix efter fyra mål av notoriske målskytten Jonas Nilsson. Vänersborg är ny tabellfemma, tack vare 7–3 mot Ljusdal.