Dagens namn: Nils

Ljusdal vann kylslagen match

Publicerad 2014-12-28

Tremålsskytten Daniel Rexin.

Det kalla vädret ställde till det för bandyentusiasterna i Hälsingland i söndagens elitseriemöte mellan Ljusdal och Kungälv. En temperatur på omkring tjugo minusgrader gjorde att matchen avgjordes i tre trettiominutersperioder inför 374 småhuttrande åskådare.

Tabelltian Kungälv tog ledningen genom Ted Skoglund i 26:e minuten, men hemmalagets Daniel Rexin kvitterade i 42:a minuten. Rexin, bandyfostrad i Ljusdal, visade med ytterligare två mål, bland annat det definitivt matchavgörande 4–2 i 93:e minuten, att hälsingar klarar av att spela bandy i isande kyla. 4–2-segern var Ljusdals blott andra tvåpoängare för säsongen och laget är kvar på näst sista plats med nio poäng upp till Vänersborg ovanför slutspelsstrecket.

I Kalix sjönk kvicksilvret till femton under nollan och där vann bortalaget Bollnäs med 5–2 efter bland annat två mål av Daniel Berlin.