Mattias Hammarström.

Hjälte i förlängningen för andra gången i rad.

Nu kan Edsbyn avgöra i måndagens match på Zinkensdamm – och lagets Bajendödare ser fram mot att slå till igen.

– Det kan vi hoppas på, säger Mattias Hammarström efter 2–1-segern.

Sandviken slog Västerås med 6–1 och blev det första laget att bli klart för semifinal i bandyslutspelet efter sammanlagt 3–0 i matcher.

På måndagen kan de få sällskap av Edsbyn.

Mannen som gör den meningen möjlig att skriva heter Mattias Hammarström.

Numera även kallad Bajendödaren.

På lördagen klev han fram och gjorde det avgörande målet i förlängningen mot Hammarby. Precis som i matchen på Zinkensdamm tre dagar tidigare.

– Det är ju skönt att få göra det där målen. Helt klart. Samtidigt hade det inte gjort mig om det varit någon annan som avgjort, säger Hammarström till TT.

Jonas Edling gjorde 1–0 för Edsbyn efter en kvart i första halvlek. Patrik Nilsson kvitterade sedan på straff i 62:a minuten. Bra målvaktsspel åt båda håll såg till att matchen gick till förlängning.

Hur avgörandet gick till låter vi huvudpersonen själv berätta.

– Simon (Jansson) blir väl neddragen och får en avvaktande utvisning med sig. Han lyckas resa sig och få iväg passningen till mig som är mer eller mindre fri. Så jag hänger dit den, säger Hammarström som efter en rusch på skridskorna satte sig knästående och jublade tillsammans med hemmapubliken.

TT: Du såg minst sagt glad ut?

– Haha, ja. Det var en förlösande känsla.

TT: Nu har ni 2–1 i matcher och kan avgöra på måndag. Läge för ett nytt mål och hattrick i förlängningsavgöranden kanske?