Kim Lindström.

Sveriges herrar överraskade i Lommel.

De tog sig till VM-final i motocross och var bästa i Skandinavien.

- Det är väldigt roligt, säger Kim Lindström.

Under lördagen överraskade Filip Bengtsson, Kim Lindström och Kalle Olsson när de för första gången sedan 2007 tog Sverige till final i lag-VM i motocross. Under finaldagen i Lommel var det tuffa förhållanden, men svenskarna kämpade på i sanden och körde upp sig från den 13:e platsen de hade efter kvalet till en 12:e plats total.

Därmed var de bäst i Skandinavien.

- Nu är man bara trött, säger Filip Bengtsson som kör Open till mxstar.se

- Samtidigt har vi alla kämpat bra. Jag hade själv en himla bra start i det första heatet och var femma in i den första kurvan. Då tänkte jag att jag skulle ge allt och det gjorde jag, men efter halva loppet gick jag in i väggen och fick slita för att ta mig i mål där jag var 16:e. Efter det var det bara och ladda om och i mål där var jag väl 20:e man.

Tyskland tog historisk seger

I MX2 hade Kalle Olsson problem med glasögonen under det första heatet, men kämpade sig upp till 18:e plats och i det andra heatet var han 16:e man. Kim Lindström, MX1, var 20:e i det första heatet i och 24:e i det andra.

- Man är sliten nu, men det var riktigt kul att vara med och köra och vi har absolut gjort bra ifrån oss, säger han.

Årets upplaga, den 66 av Motorcross of Nations, vanns för första gången av Tyskland (Ken Roczen, Max Nagl och Marcus Schiffer), Belgien var tvåa på hemmaplan och USA slutade trea. Individuellt var det återigen den flerfaldiga världsmästaren Toni Cairoli, Italien, som visade sin klass. Han vann båda sina heat, det första med 21 sekunder.