Sandviken tände efter utskällning

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-28

”Vi var värda den”

Magnus Muhrén.

Vetlanda hade Sandviken i ett bra grepp, men efter en utskällning i paus vände Sandviken underläge 2–3 till seger 5–4 och avancerade till tredje plats i tabellen.

– Vi var värda den utskällningen, sade Sandvikens Magnus Muhrén som var tillbaka i gott slag.

Det mesta i Sandvikens spel kretsade runt Magnus Muhrén under hela matchen, han svarade för förarbetet till de två första. Första halvlek ville han dock glömma snabbt.

– Fyra felpass första halvminuten och så fortsatte det till paus. Vi hade inte skallarna med oss, sade Muhrén, som inte kände något av ryggproblem som stoppade honom under bandy-VM.

– Vi fick en rejäl utskällning av tränaren Ola Grönberg i paus. Han brukar inte höja rösten så ofta men det var vi värda, fortsatte Muhrén.

Grönbergs utskällning hade viss fördröjningseffekt. Vetlandas Christoffer Edlund gjorde 4–2 och Vetlanda såg ut att han ganska bra koll på matchen. Vändningen kom med halvtimmen kvar när Muhrén reducerade på frislag. Muhrén gjorde också 4–4 på straff sedan Daniel Mossberg blivit neddragen efter 68 minuter. Resten av matchen var det Sandviken för hela slanten. Muhrén och Mossberg hade stor show, gjorde allt utom mål. När det verkade som förgjort för hemmalaget gled veteranen Patrik Södergren igenom på egen hand och satte segermålet. I det läget hade Vetlanda tre spelare utvisade.

– Vi pumpade på bra och Vetlanda orkade helt enkelt inte. Men som vi missade målchanser, totalt bommade vi väl sex-sju frilägen och hade tre ramträffar, avslutade Muhrén och kunde kosta på sig ett leende.

Bollnäs tog ledningen hemma mot Broberg i den viktiga matchen runt slutspelstrecket. Sedan var det rullgardin ner för hemmalaget. Broberg gjorde fem raka och behåller åttondeplatsen.

Serieledande Edsbyn vann borta mot Gripen, 6–3, medan tabelltvåan Västerås körde över Vänersborg hemma med hela 8–1.

I botten tog Motala en viktig seger, 4–1 hemma mot Kungälv. Hammarby vann 6–1 hemma mot Villa medan Sirius vann 3–0 borta mot Örebro.