Djurgården och Skellefteå spelade oavgjort

Mikko Mäenpää gjorde två mål för Skellefteå mot Djurgården.

Fyra.

Så många gånger hämtade Skellefteå upp underläge mot Djurgården på hemmaplan.

Slutresultat 4-4 och delad poängpott.

Matchen började i ett rasande tempo.

Redan efter 54 sekunder fintade Djurgårdens Pär Bäcker bort Andreas Hadelöv i Skellefteåmålet och la in 1-0.

Men hemmalaget svarade blixtsnabbt. Mindre än en minut senare hade Mikko Mäenpää kvitterat till 1-1.

Det resultatet stod sig – i 57 sekunder. Sen var stockholmarna återigen i ledning efter att Johan Ryno i en svår vinkel slagit in pucken via Hadelövs benskydd.

Försvarstabbar

Publiken i Kraft Aren fick sen vänta ”ända” till den tionde minuten innan de fick anledning att jubla igen. Anders Söderberg la in kvitteringen till 2-2 och hemmalaget såg taggade ut.

Men då gick Skellefteåförsvaret bort sig totalt och Dick Axelsson såg till att Djurgården gick upp i ledning en tredje gång.

– Allt brister i försvarsspelet. Vi har totalt glömt bort hur vi ska göra, sa Skellefteås tränare Per-Erik Johnsson till PPV i pausvilan och lovade bättring.

Och bättring blev det.

Försvaret höll tätt och stockholmarna fick det plötsligt mycket svårare att ta sig fram och störa Hadelöv i målet.

I andra periodens femtonde minut kom också den efterlängtade kvitteringen. Erik Forsell tryckte in 3-3 bakom Daniel Larsson i Djurgårdsmålet.

Stockholmsledning igen

Hemmalaget fortsatte pressen mot Djurgårdens mål och var klart närmast ett ledningsmål i slutet av andra perioden.

Men, med tre sekunder kvar av perioden tog Djurgården ledningen för fjärde gången.

Denna gång var det Nichlas Falk som slog in en retur från Hadelöv.

– Vi har tur som leder, vi spelar inte bra, sammanfattade målskytten Falk andra perioden.

Efter en trevande start på tredje perioden fortsatte hemmalaget sin press mot Djurgårdsmålet.

Ju längre tid som gick desto tröttare såg stockholmarna ut och desto större blev pressen.

Och med tre minuter kvar kom kvitteringen för fjärde gången. Mikko Mäenpää sköt in ett chansskott från blå som helt ställde Daniel Larsson.

Matchen gick till förlängning. Hemmalaget skapade ett massivt tryck mot Djurgårdsmålet.

Men några mer mål blev det inte. Matchen slutade oavgjort, 4-4.

Ett rättvist resultat sett till matchen i helhet.