Dagens namn: Ingrid, Inger

Sena mål i elitseriebandyn

Publicerad 2014-01-09

Jesper Bryngelsson.

Vetlanda har inte vunnit mot något av lagen på övre halvan i elitseriebandyn den här säsongen. Det såg ut att gå mot seger hemma mot Villa-Lidköping på torsdagen. Men två mål på tilläggstid gav serietrean Villa både 5–5 genom Johan Malmqvist och segermål till 6–5 genom Jesper Bryngelsson – hans tredje mål för kvällen.

Det tackade Bollnäs för. Laget fick med sig en poäng från Hälsingederbyt borta mot jumbon Ljusdal, efter kvittering till 3–3 genom Mikael Jernberg i 89:e minuten. Avståndet till Vetlanda närmast ovanför slutspelsstrecket är därmed bara en poäng.

Jonas Edling slog in 6–5 på straff i den 90:e minuten till Edsbyn hemma mot Vänersborg. Men det blev oavgjort. Vänersborg fick också en straff – i fjärde tilläggsminuten – och på den gjorde Joakim Hedqvist sitt andra mål till 6–6.

Broberg-Söderhamn och Västerås spelade också oavgjort. Det blev 2–2 i en målfattig match där båda lagen stod för varsin missad straff.