Ryssland tappade poäng mot Slovakien.

Nu tvingas förhandsfavoriten med all sannolikhet att kvala till slutspel – mot Norge.

– Det ser trögt ut, säger Viasats expert Johan Tornberg.

Ryssland föll mot USA senast.

Nu skulle hemmanationen ta revansch och egentligen bara slakta ett Slovakien som inlett OS-turneringen uselt.

Men vad de ryska storstjärnorna inte visste var att slovakerna hade en målvakt i världsklass.

Vann efter straffar

Efter 1–7-förnedringen mot USA och skrällförlusten mot Slovenien klev Jan Laco fram och höll nollan i 65 minuter i kvällens match.

Ryssland parkerade i det närmaste i den slovakiska zonen i den tredje perioden, hade tre raka powerplay och sköt 15 skott i perioden mot Slovakiens två.

Trots det uteblivna målskyttet vann Ryssland visserligen efter straffar med 1–0 sedan Ilja Kovaltjuk avgjort.

"Ser trögt ut"

Men poängtappet gör att förhandsfavoriten nu tvingas kvala till kvartsfinal. Ryssland lyckades inte bli bland de fyra bästa lagen i gruppspelen utan får nu möta Norge i kvalet till slutspelet.

– Det ser krampaktigt ut, det ser trögt ut. Jag har inte fått några bra svar, säger Viasat-experten Johan Tornberg om det ryska laget.

Det enda som kan rädda en rysk direktplats till kvartsfinal är att Kanada slår Finland med sju mål, eller att Finland slår Kanada med sex mål i gruppspelets sista match i kväll