HV var snabbare, starkare och effektivare

HV:s finalplats säkrades i praktiken redan efter 3.24 i första perioden när Pasi Puistola satte 1–0 i power play efter vackert förspel av Johan Davidsson och Jukka Voutilainen.

Skellefteås första utvisning blev grymt effektivt bestraffad av hemmaspelarna och efter det var det egentligen aldrig någon match.

HV-spelarna var frånsett några korta sekvenser snabbare, starkare och effektivare genom resten av matchen och det var först när Skellefteå chansspelade utan målvakt de sista sex minuterna av sista perioden som bortalaget skapade ordentligt tryck men då räddade Stefan Liv med flera riktigt vassa räddningar.

HV visade vilken tyngd som finns i laget med jämna femmor. Extra plus för Jukka Voutilainen som var lysande i framförallt första perioden. Hans 2–0-mål var en delikatess med en nedtagning på volley och skott på halvvolley från blå.

HV 71 går till final som det stabila lag man är när man är som bäst.