Första matchen slutade med snöplig sudden death-förlust.

Då kontrade skrällaget Sirius med att vinna den andra semifinalen i Edsbyns omöjliga bandykyrka.

– Vi har skrivit bandyhistoria, säger matchhjälten Erik Sundin.

Sirius fortsätter att överaska i SM-slutspelet och i går fick man självaste Edsbyn på fall – på bortaplan i Bandykyrkan dessutom.

Efter en svängig semifinal med böljande spel och mängder av chanser åt båda hållen såg Sirius ut att knipa en seger när Göran Rosendahl gjorde 4–3 i den 84 minuten. Magnus ”Kuben” Olsson kvitterade i minut 92 och de flesta trodde nog att ordningen var återställd.

Men i slutet av den första förlängningskvarten satte Erik Sundin 5–4 till bortalaget, hans andra mål för kvällen som betydde en historisk seger för Sirius.

”Viker oss inte”

– Jävligt häftigt, vi slutar aldrig att överraska. Själv har jag ganska svårt att ta in vad det är vi håller på att ställa till med. Edsbyn måste nog vara lite fundersamma. Vi har tagit två raka matcher till sudden och vann den här, vi viker inte ner oss, säger Erik Sundin.

Segern betyder att Sirius kvitterat semifinalserien till 1–1 mot Edsbyn, som har fem raka SM-guld. Nästa match spelas i Edsbyn i morgon, men segern betyder att det åtminstone blir en sista hemmamatch för Sirius på Studenternas på lördag.

– Det blir en jättefest, jag njuter av bara tanken, säger Erik Sundin.