Dagens namn: Ragnar, Ragna

Sir Alex galnaste domarattacker

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-27

Se hela listan!

arg på domare The Sun har listat Sir Alex Fergusons 10 värsta domarattacker under sina år i Manchester United.

Sir Alex Ferguson har alltid haft en åsikt om domarna.

Den engelska tidningen The Sun har valt att lista hans 10 värsta domarattacker.

Här är resultatet:

10) Otränade domare

Kommentar: Efter 2–2-matchen hemma mot Sunderland den här säsongen beskyllde skotten domare Alan Wiley för att inte var tillräckligt vältränad.

9) Böter efter planinvasion

Kommentar: Sir Alex tyckte att Hull-spelaren Michael Turner skulle fått ett rött kort av domaren Mike Dean. Det tyckte inte Dean, varpå Ferguson rusade in på planen och fram till domaren. Sir Alex fick 10 000 pund i böter för tilltaget men sa efteråt: ”Domaren misslyckades med sitt uppdrag”.

8) Opartisk domare

Kommentar: När Manchester United blev utslaget av Portsmouth i FA-cupen 2007/2008 anklagade Sir Alex domaren Martin Atkinson för att vara på Portsmouths sida under matchen.

7) Mera böter

Kommentar: Efter en match mot Bolton fick domare Mark Clattenburg känna på hårtorken från skotten. För tilltaget fick han två matchers avstängning och 5 000 pund i böter. ”Jag förklarade bara för domaren hur dålig han hade varit i den första halvleken”, var Fergusons kommentar.

6) Kryss som fick Fergie att se rött

Kommentar: 2–2 mot antagonisten Arséne Wenger i Arsenal 2007 på Emirates var inte okej tyckte Ferguson. Han skyllde allting på Howard Webb. ”Under vissa delar av matchen gav han Arsenal fördelar”, sa Ferguson.

5) Spel mot 12 man

Kommentar: Herbert Fandel fick känna på Sir Alex ursinnighet efter Champions League-förlusten med 2–1 borta mot Roma. Paul Scholes blev utvisad i matchen och efteråt sa Sir Alex: ”Med tanke på att vi spelade med tio man mot tolv så var det ett helt okej resultat”.

4) Rött kort gjorde domaren svag

Kommentar: Återigen var det Paul Scholes som såg rött och Manchester United förlorade. Nu var det 2005 mot Everton och domaren Phil Dowd fick känna att han levde. ”Vi hade en svag domare”, var Fergusons analys.

3) Ännu mera böter

Kommentar: 2003 var det dags för Ferguson att få ett böteskvitto igen. Han gick till verbal attack mot fjärdedomaren Jeff Winter i matchen mot Newcastle. Han fick två matchers avstängning och 10 000 pund i böter.

2) Ville ha mer stopptid

Kommentar: I matchen mot Aston Villa 2001 var inte Sir Alex nöjd med fyra minuters övertid. ”Fyra minuter, det är ett jävla skämt. Det borde åtminstone ha varit 14 minuter”, var kommentaren.

1) Vansinnig efter Anfield-förlust

Kommentar: Efter en förlust på Anfield mot Liverpool 1988 valde Ferguson några väl valda ord. ”Jag förstår att alla lag åker hem härifrån och biter sig i tungan och sväljer spyorna när de vet att de blivit påsatta av domarna”.