Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-20

Vägrade lämna planen när Tillberga åkte ur högsta serien

Ledning 1-0 och säkrat kontrakt.

Då slog Pelle Fosshaug till – på samma sätt som så många gånger förut.

Med sekunder kvar att spela körde han över en Sirius-spelare och fick ett grovt matchstraff.

Den sista omgången i bandyns elitserie blev högdramatisk kring både nedflyttnings- och slutspelsstrecket.

Snackade till sig en tia

Tillberga hade chansen att säkra spel i elitserien vid seger hemma mot Sirius. Tillberga tog också ledningen efter bara sex minuter och pressade på för ett 2-0-mål.

Då klev Pelle Fosshaug in i handlingen – på numera sedvanligt sätt.

Tio minuter in i andra halvlek snackade Fosshaug till sig en utvisning på tio minuter. Två minuter efter utvisningen drog Sirius in viktiga 1-1 vilket räckte för att hålla sig kvar i högsta serien.

Med minuter kvar att spela kom spiken i kistan för Tillberga när Sirius fick en straff som Pierre Roos förvaltade.

Avslutade med grovt matchstraff

Då brast det för Fosshaug – igen. Med bara sekunder kvar av matchen körde han över Andreas Eskhult i Sirius och fick rött kort.

Scenerna som utspelade sig strax efteråt var direkt pinsam när Fosshaug vägrade lämna planen varpå domaren vägrade blåsa igång matchen igen.

Till slut spelades matchen klart. Sirius vann med 2-1 och får försöka kvala sig kvar i elitserien. Tillberga, med eller utan Fosshaug, spelar i allsvenskan nästa säsong.

I fajten kring en slutspelsplats krigade sig Motala ovanför strecket tack vare 4-1-segern borta mot Vänersborg.

Även Broberg, som fick storstryk borta mot Sandviken med 10-2, är också klara för slutspel på bekostnad av Bollnäs som förlorade måstematchen mot Villa-LIdköping med 8-5.

Villa-Lidköping–Bollnäs 8–5 (5–4)

Villa-Lidköping: Daniel Andersson 3, Pär Gustafsson 2, Johan Andersson, Martin Arvidsson, Henrik Larsson. Bollnäs: Andreas Westh 2, Peter Stock 2, Antti Ekman.

Publik: 1075.

Tillberga–Sirius 1–2 (1–0)

Tillberga: Johan Kruse. Sirius: Urban Förare, Pierre Roos.

Publik: 2363.

Sandviken–Broberg-Söderhamn 10–2 (5–1)

Sandviken: Magnus Muhrén 4, Patrik Nilsson 3, Stefan Söderholm, Stefan Andersson, Mikko Aarni. Broberg-Söderhamn: Johan Koch 2.