Fribrocks tunga skott avgjorde

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-30

Halmstad besegrade Gefle med matchens enda mål

Halmstads Martin Fribrock avjorde premiären hemma på Örjans Vall med en riktig kanon.

Hemmalaget hade en bekväm första match i årets allvenska – även om en målvaktstabbe höll på att släppa in Gefle igen.

Efter en ganska blek första halvlek kom Halmstad igång efter paus, inför svaga drygt 5400 åskådare.

De långa bollarna upp på Anselmo och Raskaj byttes ut mot ett kortare, snabbare passningsspel på marken. Ett spel som passade HBK mycket bättre och Gefle hade inte mycket att säga till om de första 35 minuterna av halvleken.

Hårt skott i krysset

I 60:e minuten dribblade så Halmstads Martin Fribrock sig förbi Gefles Daniel Bernhardsson på vänsterkanten och drog på ett hårt skott, rakt upp i Mattias Hugossons vänstra kryss.

– För jävla skönt! Jag fick ett bra förstatillslag och en bra träff, kommenterade en nöjd Fribrock målet på PPV efter matchen.

Oremo i ribban

Efter målet hade Halmstad till synes god kontroll över matchen, men ett misstag av HBK-målvakten Marcus Sahlman höll på att vända på matchen.

I 79:e minuten tappade Sahlman bollen ut till Johan Oremo, som från inte särskilt långt avstånd sköt i ribban.

– Det var ju onödigt att sätta den just där, den hade gärna fått gå in, sade Oremo efter matchen till PPV.

Efter Oremos chans kom Gefle in i matchen. Men förutom en giftig nickskarv från Lantto på en hörna som HBK:s Per "Texas" Johansson tvingades att rädda på mållinjen lyckades de inte kvittera. Matchen slutade 1-0.

Allt som allt var det en typisk premiärmatch. De sista tio minuterna präglade av ett antal extrema felträffar, både från rensande HBK:are och anfallande Gefle-spelare.