Dagens namn: Ingrid, Inger

Hammarby i kris efter sjätte raka förlusten

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-02-10

Indraget i streckstrid: ”Tungt”

”Inte igen” Hammarbys Jesper Eriksson reagerar efter lagets sjätte raka förlust. Nu är laget plötsligt indraget i kampen kring slutspelsstrecket. ”Det är tungt, vi har ruskigt svårt att skapa målchanser”, säger lagkaptenen Stefan Erixon.

Krisen fortsätter för Hammarby bandy.

Mästarlaget har inte vunnit någon av de sex senaste matcherna och är plötsligt indraget i striden kring slutspelsstrecket.

– Det känns bedrövligt, säger lagkaptenen Stefan Erixon efter förlusten mot Sirius.

Hammarby fick sin efterlängtade SM-titel genom att besegra Bollnäs i fjolårets SM-final, men det var då det.

För närvarande ligger ingen gulddoft över Zinkensdamm.

Bajen har inte vunnit sedan den 6 januari, mot Haparanda-Tornio, och i går kom nästa smäll, 4–6 mot Sirius. Gästerna var piggare och smartare och ledde med 2–0 efter drygt 20 minuters spel.

Så långt in i matchen hade Hammarby bara haft en målchans värd namnet, och det var när vänsterhalven Jesper Eriksson sköt strax över ribban.

Protesterade

Reduceringen skulle dock komma sedan domaren Keijo Hyvärinen blundat för en misstänkt straffsituation och Hammarby fått chansen att kontra. Sirius-spelarna protesterade då högljutt, vilket ledde till att Håkan Kyller fick grovt matchstraff och Christian Mickelsson tio minuters utvisning för osportsligt uppträdande.

”Helt sjukt”

Uppsalalaget tvingades spela drygt 50 minuter med tio man på isen, men det var inget som påverkade matchbilden. Sirius följde sin matchplan, drog ned på tempot och kontrade effektivt.

– Det är väldigt starkt att vinna med en man mindre. Vilken laginsats! Det här är helt sjukt, säger Christian Mickelsson, som gjorde tre mål och var bäst på isen.

Nära fel sida av strecket

Spelarna i Hammarby var, som sig bör, bedrövade efter matchen. De åtta bästa lagen i elitserien går till slutspel och Bajen har nu bara tre poäng till godo på Vetlanda och Kungälv, som ligger på fel sida av strecket.

– Det är tungt. När vi gjorde 2–2 i början av andra halvlek och visste att de hade en man mindre trodde man inte att vi skulle förlora, men vi har ruskigt svårt att skapa klara målchanser, säger Stefan Erixon.