Kungälv säkrade kontraktet.

Västerås på väg mot hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Det är rubrikerna från söndagens matcher i bandyns elitserie.

I den näst sista omgången av elitserien i bandy säkrade Kungälv kontraktet.

Segern borta mot Bollnäs betyder att luckan ned till Gais och Kalix är fyra poäng inför slutomgången.

Efter två mål av Axel Ekholm, 2–1 och 3–1, släppte inte Kungälv ledningen i Bollnäs. Jakob Jenefeldt avgjorde matchen i den femte tilläggsminuten, 5–3.

I och med förlusten är Bollnäs definitivt borta från slutspel.

Gais missade sista chansen att undvika kvalspel när de föll borta mot serieettan Sandviken, 1–5.

Västerås vann borta mot Vetlanda, 7–4, och klev förbi Edsbyn – som föll mot Villa Lidköping, 5–9 – upp till fjärde plats i tabellen, en placering som ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Västerås gick från 3–3 till 6–3 på mindre än tre minuter i mitten av andra halvlek och hade sedan inga problem att hålla undan.

Inför slutomgången har Västerås, som möter serietrean Villa hemma på tisdag, tolv mål till godo på Edsbyn, som tar emot Sandviken.

Även Vänersborg, som föll mot Hammarby med 4–6 på söndagen, har fortfarande chansen att nå fjärdeplatsen.

Sandviken och Hammarby, båda på 43 poäng, gör upp om seriesegern.