Publicerad 2014-03-27

Kvitterade i sekunddrama

Thomas Sivertsson.

Linnea Torstenson gav Thomas Sivertsson en drömstart på nya jobbet.

Stjärnan kvitterade till 25–25 borta mot VM-tvåan Serbien – med två sekunder kvar av matchen.

– Det är alltid en skön känsla. Det var en häftig poäng, säger debuterande förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

Han fick nästan tuffast möjliga start på sitt nya jobb som förbundskapten. VM-tvåan Serbien var stora favoriter på hemmaplan i den tredje omgången av EM-kvalet.

Men Sivertssons lag, och inte minst Linnea Torstenson, ville annat.

Lagen följdes åt genom fram till paus (14–14 i paus) och utvecklades till något av ett skyttekrig mellan Torstenson och hennes klubbkamrat i Viborg, Sanja Damnjanovic.

Kvitterade med sista skottet

Damnjanovic gjorde 11 mål och Serbien såg ut att gå mot en seger i andra halvlek – som mest ledning 20–16 – men Sverige tog tidigt ut målvakten och påbörjade upphämtningen. Och med matchens sista skott var Sverige ikapp.

Linnea Torstenson sköt 25–25 – med två sekunder kvar på klockan. Torstensons sjunde mål i matchen.

– Det var en ganska aktiv coachmatch och en häftig poäng att ta, säger Thomas Sivertsson.

Sverige därmed fortsatt i topp av EM-kvalgruppen med 5 poäng, före Slovenien (4 poäng) och Serbien (3). De två bästa lagen går till EM-slutspelet i december.