Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Gulldén: Han tyckte alltid att jag var dålig

Publicerad 2014-12-14

Gulldén gav svar på tal när Frankrike besegrades

ZAGREB. Den förre franske förbundskaptenen brukade såga Isabelle Gulldéns försvarsspel.

I kväll svarade hon med en världsklassinsats som gav Sverige en bragdseger mot Frankrike.

– Skönt att spela bra försvar mot just Frankrike då, säger Gulldén.

– ”Bella” är unik, säger Thomas Sivertsson.

Gulldén var en av de bättre svenska spelarna mot Frankrike.

Efter sex raka förluster i mästerskap bröt Sverige äntligen mardrömssviten mot Frankrike.

Sverige vände 2-8 efter en kvart till seger med 29-26 i EM på söndagskvällen.

– Stod det 2-8? Jag kollar aldrig upp på tavlan, haha. Det känns skönt att äntligen brutit den här sviten, säger Isabelle Gulldén.

I det svenska laget hittar vi många hjältar: Nathalie Hagmans och Jessica Hellebergs säkra avslut, Johanna Ahlms första halvlek, Ida Odéns starka insats, Filippa Idéhns andra halvlek, Sabina Jacobsens och Linnea Torstensons försvarsspel centralt och Jamina Roberts inhopp.

Gjorde inte ett spelmål

Men mest avgörande var kanske Isabelle Gulldéns försvarsspel. I andra halvlek tog hon ner Alexandra Lacrabere, som haft lekstuga i första halvlek och var Frankrikes hetaste spelare, totalt. Den franska högernian gjorde inte ett spelmål efter paus.

Dessutom snodde Gulldén bollen från fransyskorna tre gånger om, bland annat vid ställningen 27-25 varpå hon kastade upp bollen till Hagman som kunde kontra in 28-25 som innebar det avgörande rycket i matchen.

– De har inte kollat på mig som försvarare för de går på den ett par gånger när de lägger bollen i handen på mig, säger Gulldén som tog lite av en personlig revansch på... tja, fransk handboll.

”Tyckte jag var dålig i försvar”

– Jag fick höra från ”Cleo” (Cleoptare Darleux, ex-lagkamrat i Viborg) att den förre förbundskaptenen alltid tyckte att jag var dålig i försvar. Så det var skönt att få spela bra försvar mot Frankrike då.

Förbundskapten Thomas Sivertsson:

– ”Bella” är unik på att kunna sno bollarna så.

Kollegan Helle Thomsen:

– Absolut världsklass.

Dessutom gjorde Gulldén några mycket viktiga mål när Sverige gick ifatt och förbi med elva minuter kvar.

Men trots bragdsegern lutar det åt att Sverige måste ta poäng mot Montenegro ändå på onsdag (och vinna mot Slovakien först förstås på tisdag) för att nå en semifinal.

– Vi ska vinna alla matcher, säger Gulldén.