Gustavsson vansinnig efter att HV avgjort med elva sekunder kvar

Här får Färjestads målvakt Jonas Gustavsson ett vredesutbrott.

Anledning: HV71:s Teemu Laine avgjorde med elva sekunder kvar.

Så här arg blev Jonas Gustavsson efter att HV avgjort med elva sekunder kvar.

Färjestad hade precis klarat av spel fyra mot fem i två minuter.

Publiken väntade på förlängning.

Då – med elva sekunder kvar – sköt Teemu Laine HV 71 till seger med 3–2.

– Målet betyder mycket för oss, att få vinna och avgöra sent, säger HV-tränare Kent Johansson.

Färjestad och HV 71 bjöd på en fartfylld match som mycket väl kunde ha gott till övertid. Skillnaden mellan lagen var marginell.

– Vi förlorade på vårt power play. Vi hade inte den intensitet och fart i spelet för att få HV trötta, säger Tommy Samuelsson, tränare i Färjestad BK.

Bra HV-start

Färjestad hade ett grepp om den första perioden trots att Martin Thörnberg hittade rätt bakom Jonas Gustavsson i FBK-målet redan efter 28 sekunder. Thörnberg förvaltade friläget, perfekt framspelad av Jukka Voutilainen, på bästa sätt.

Kvitteringen kom fyra minuter senare och något oväntat. Färjestadsbacken Jonas Holös drog i väg pucken på vinst och förlust mot HV-målvakten Andreas Andersson som inte reagerade.

– Det målet får han ta på sig, helt oskymd. Starkt av Andreas att komma tillbaka så bra i matchen som han gjorde efter den fadäsen.

”Rena frilägen”

Färjestads juniorkedja med Henrik Björklund, Marcus Johansson och Gustaf Thorell var företagsam i den första perioden. Det som saknades var ett mål.

– Vi skapade ett par rena frilägen, säger Tommy Samuelsson.

Färjestads dilemma under säsongen har varit målproduktionen. Det märktes även i den andra perioden.

– Vi har tur som leder med 2–1 efter två perioder, säger Kent Johansson.

Gustavsson rasande

Björn Melin låg bakom målet. HV-anfallaren skrinnade runt FBK-försvaret och väntade ut Gustavsson i mål innan han enkelt lade pucken över mållinjen.

Färjestad fick jobba för kvitteringsmålet. Det kom i den tredje perioden när HV-backen Nicholas Angell sparkade fram pucken åt Jörgen Jönsson i en röra framför Andreas Andersson. Jönsson forcerade pucken över mållinjen.

– Sköt att Teemu Laine fick avgöra matchen. Han var lite syndabock vid 2–2 där vi kunde ha fått pucken ut ur zon i ett tidigare skede, säger Kent Johansson.

Färjestads målvakt Jonas Gustavsson blev så vansinnig att han drämde målvaktsspaden i målburen. När klubban inte knäcktes tog han sats och slog den med full kraft i sargen.

Färjestad, som vann skotten med 43–32, förde nämligen spelet.

– Vi har mycket puckinnehav, men vi hotar inte HV. Det saknas intensitet i spelet. Vi blir för omständliga framför allt i spel fem mot fyra, säger Tommy Samuelsson.