Demitra missade öppet mål i slutsekunderna

VANCOUVER. Kanada är i OS-final efter 3-2 mot Slovakien i morse.

Men de var illa ute i slutet, när slovakerna förvandlade 0-3 till 2-3.

Då tappade Kanada allt och slutet förvandlades till en rysare.

Pavol Demitra hade öppet mål med bara sju sekunder kvar med sköt utanför.

Det blev en oerhört dramatisk avslutning på matchen och Marian Hossa hade även han en jättechans bara två och en halv minut kvar, då han blev helt ren framför Roberto Luongo.

Slovakien tog ut målvakten med 55 sekunder kvar och parkerade sedan i Kanadas zon resten av perioden.

Makalöst slut

Det blev ett makalöst slut på en match, där Kanada såg ut att ha avgjort redan i första perioden,.

Efter 13.30 i första sköt Shea Weber från blå och Patrick Marleau styrde in pucken bakom en ställd Jaroslav Halak.

Målet videogranskades för misstänkt hög klubba, men godkändes.

Brendan Morrow gjorde 2-0 en minut och 47 sekunder senare och då kändes det som även den här matchen avgjord efter bara en period, precis som USA-Finland tidigare under dagen här i Vancouver.

Kontrollerade matchen

Kanada vann skotten med 10-4 och slovakerna skapade inte en enda kvalificerad målchans.

I andra perioden kontrollerade Kanada matchen.

Även om slovakerna var tvungna att jaga en reducering, hade de inte kraften att åstadkomma något tryck framåt.

De hade bara haft fyra skott på mål, då Kanada i stället ökade på till 3-0 i power play efter 16.54.

Ryan Getzlaf vispade upp en retur med en stenhård backhand i nättaket.

Slovakerna bästa chans kom med två minuter kvar, då Zigmund Palffy fick ett friläge. Men det skottet tog Roberto Luongo lätt.

Skotten i andra blev 11-5 till Kanada.

Ny energi

I den tredje försökte Kanada spela av matchen och kontrollerade det mesta, innan backen Lubomir Visnovski slog in en backhandspassning framför mål, som studsade på Roberto Luongos benskydd och in efter 11.35.

Det gav slovakerna ny energi och när Michal Handzus gjorde 2-3 efter 15.07 var det match igen.

Publiken var nästan chockad när Marian Hossa och de andra stjärnorna tryckte på i slutminuterna och det är en gåta att Pavol Demitra kunde missa öppet mål i slutsekunderna.

Det tyckte han själv också och tog sig förtvivlat åt huvudet då slutsignalen gick.

Slovakien vann skotten i sista perioden med 12-7.

Kanada är i final, men inte utan problem.

Fotnot: Finalen mot USA spelas söndag 21.15.