Speciellt i Löfbergs Lila Arena.

3-0 senast, och 3-2 efter förlängning mot ett ineffektivt Färjestad i dag.

Stockholmarna kom till Karlstad med sex ordinarie spelare borta på grund av skador.

Men de inkallade reserverna bad inte om ursäkt och gav Färjestad en rejäl match.

Målskyttet öppnades 12.04 in i första perioden. Dick Axelsson la in 1-0 till Djurgården efter pass från Christian Eklund i spel i numerärt underläge.

Färjestad spelade stundtals mycket bra, men hade stora svårigheter med sitt power play.

Utökade ledningen

I andra perioden utökade Djurgården ledningen. Christian Eklund höll sig framme igen och la in 2-0 i Färjestadsmålet.

Färjestad jagade en reducering, men värmlänningarna blev tafatta så fort de spelade i power play.

Djurgårdsmålvakten Daniel Larsson visade gång på gång att hans plats i Tre Kronor inte är tillfällig.

I den tredje perioden handlade allt om Färjestad.

Djurgårdsspelarnas starka kämparinsats märktes av. Ju längre tid som gick desto mer fick Daniel Larsson att göra.

I periodens elfte minut kom Färjestads efterlängtade reducering. Fabian Brunnström trängde sig in framför Djurgårdsmålet och lade in pucken mellan benskydden på Larsson.

Bråk på läktaren

Med drygt en minut kvar kom kvitteringen. Pelle Prestberg fick iväg ett kanonskott som innebar att matchen gick till förlängning.

Men det var Djurgården som drog det längsta strået.

Två minuter in i förlängningsperioden avgjorde David Printz matchen och Djurgården kunde ta med sig två poäng hem till Stockholm.

Hade det inte varit för en grupp supportrar som skämde ut sig genom bråk på läktaren kunde lördagen ha gått helt i Djurgårdens färger.