Edsbyn vann tippade toppmötet förkrossande

Jonas Edling, Edsbyn

Förra matchen förlust med sju mål.

Sedan seger med sju mål.

Edsbyn kom tillbaka snabbt efter chockförlusten mot Villa-Lidköping. Hammarby knockades med 7–0 i onsdagens bandydrabbning.

Det hade inte ens gått tre minuter när Jonas Edling gjorde 1–0 för Edsbyn mot Hammarby. Sedan fyllde sex av hans lagkamrater på med varsitt mål till utklassningsstora 7–0.

Båda topptippade

Förra vintern slog Hammarby ut Edsbyn i SM-kvartsfinalen. I vinter är båda topptippade. I onsdagens möte var det dock bara Edsbyn som visade toppkvaliteter.

Villa-Lidköping har vaknat till liv efter en tung inledning. Laget följde upp utklassningen med 8–1 mot Edsbyn med sin andra seger, 6–5 borta mot Kalix efter en remarkabel vändning. Laget låg under med 1–4, men fem minuter i andra halvlek gav tre snabba mål till 4–4 och sedan fyllde Daniel Andersson på med två mål till 6–4.

Vändning av Vetlanda

En likadan vändning svarade Vetlanda för hemma mot Sirius. Uppsalalaget var återigen nära att ta sin första seger, men trots 4–1-ledningen blev det en ny knapp förlust. Vetlanda vann hemma med 6–5.

Serieledande Sandviken hade inga besvär med att hemmabesegra Tillberga. Segern skrevs till 10–3. Bollnäs är trea bakom Sandviken och Edsbyn efter klara 7–2 mot Kungälv.