Flydde branden – sedan exploderade bilen

Heidfeld flydde brinnande bil

Formel 1-föraren Nick Heidfeld fick fly från sin brinnande bil direkt efter ett depåstopp i Ungerns grand prix på söndagen.

– Jag kände hur värmen steg och insåg att jag var tvungen att ta mig ur bilen snabbt, säger Heidfeld till BBC.

Incidenten inträffade när Heidfeld hade varit inne i depån på det 25:e varvet. När tysken var på väg ut på banan igen slog det gnistor om bilen och kort därpå kom eldslågor från bakre delen av bilen. Heidfeld körde snabbt åt sidan och rusade ut ur bilen.

”Aldrig sett något liknande”

– Jag blev lite rädd. Jag var med i en bilbrand även i Barcelona, då var jag inte alls orolig, men den här gången var det ganska nära, säger Heidfeld.

Kort efter att Heidfeld lämnat bilen hördes även en explosion.

– Jag har aldrig sett något liknande tidigare, säger han.

Renault-stallet sade att branden troligen berodde på att bilen blev överhettad under det långa depåstoppet.

Buttom vann – men Vettel drygar ut

Det blev även dramatiskt ute på banan där regnvädret såg till att flera förare körde av banan. Till slut stod McLarens Jenson Button som segrare i sitt 200:e formel 1-lopp i karriären. Britten vann knappt före årets suverän Sebastian Vettel, som trots andraplatsen drygade ut totalledningen. Vettel leder med 85 poäng före stallkamraten Mark Webber som blev femma i Ungern.