Bollnäs rasar mot domaren efter derbyförlusten

Publicerad 2013-12-26

”Han förstör matchen för oss”

Bollnäs Johan Berglund (till vänster) rasar mot domaren efter Edsbyns seger.

Underläge 2-3 med en minut kvar att spela.

Då skrek Bollnäs Ville Aaltonen efter straff efter en kollision i Edsbyns straffområde.

Men domare Jonas Kandell viftade avvärjande och Edsbyn vann annandagsderby.

– Jag tycker det är bedrövligt, fruktansvärd dålig domarinsats, säger Bollnäs Johan Berglund till Sportbladet.

Annandagsbandy i Hälsingland innebär hett derby mellan Edsbyn och Bollnäs. I årets upplaga är det två lag som inte riktigt varit det förväntade. Bollnäs, ett tippat topplag återfinner sig först på en åttonde plats i tabellen medan Edsbyn gått betydligt bättre än förväntat och parkerade på femteplats inför derbyt.

Det var dessutom ett Edsbyn på jakt efter revansch. Hemmalaget hade förlorat annandagsderbyt mot Bollnäs två år i rad.

– Man är revanschsugen. Det här är ju supportrarnas match, de säger att huvudsaken är att vi vinner på annandagen, sa Fredrik Åström till Sportbladet inför matchen.

Skrek efter straff

Revanschjakten fick en bra start efter att Daniel Jonsson gett hemmalaget ledningen 1-0 efter 19 minuter. Bollnäs lyckades kvittera innan Mattias Hammarström gav hemmalaget ledningen igen 2-1. Som salt i såren drog även Bollnäs Johan Berglund på sig ett matchstraff i den 47:e matchminuten.

Bollnäs lyckades kvittera ytterligare en gång men i den 86:e minuten höll sig Mattias Hammarström framme igen och slog in segermålet 3-2.

Men Bollnäs Ville Aaltonen var rasande i den 89:e minuten och skrek efter straff efter en kollision i Edsbyns straffområde. Han fick dock inget gehör hos domare Jonas Kandell och matchen slutade 3-2 Edsbyn. De hade fått sin revansch.

”Favoriserade Edsbyn”

Ilskan var stor i Bollnäs-lägret efter matchen. Utvisade Johan Berglund sågar domare Jonas Kandell.

– Det är katastrof. Det är inte första gången Kandell är så här dålig. Jag tycker det är bedrövligt, fruktansvärd dålig domarinsats. Han favoriserade Edsbyn, säger Berglund till Sportbladet.

Du tycker att utvisningen var billig?

– Så är det ju. Han har en tendens att tappa matcherna, och återigen gör han det. Själva hopåkning är maximalt ett frislag. Det är inte en utvisning. Det hade varit fler sådana situationer tidigare. Han förstör matchen för oss.