”Ska dricka hinkvis med champagne…”

Publicerad 2014-03-16

Avslutade karriären med sitt 700:e mål

Magnus Muhrén trodde att han drömde, men det är sant.

Sandvikens legendar avslutade karriären med ett SM-guld och två egna mål, vilket betyder att han gjorde totalt 700 för klubben i sitt hjärta.

– I kväll ska vi dricka hinkvis med champagne, säger 39-åringen till Sportbladet efter 5-4-segern mot Västerås.

Sandviken-klacken ägnade en stor del av den andra halvleken åt att sjunga hans namn:

– Magnus, Magnus, Magnus Muhrén, vrålade de gång på gång på gång i Friends Arena.

Då hade spelarna i princip redan tystat Västerås-anhängarna på den motsatta kortsidan.

Blev stor hjälte

Efter en knapp timmes spel var ställningen 5-1 och SM-finalen i princip avgjord. Det var som om Magnus Muhrén själv fick regissera sin sista match i karriären. Efter tio minuters spel fick den blivande 40-åringen bollen långt ner på vänsterkanten. När den väl lämnade klubbladet hade fintat bort två motståndare och rullat in bollen bakom Västerås-målvakten Andreas Bergwall.

”Ska ta mig en bläcka”

Han nöjde sig, förstås, inte med det. Muhrén, som debuterade för Sandviken 1993, slog i början av den andra halvleken in 3-1 på hörna. Efter målet, som var hans 700:e för Saik, skrinnade han bort från målet och skrek ut sin glädje.

Västerås, som var taget av stundens allvar, spelade upp sig under slutet av matchen men gjorde 4-5 alldeles för sent.

Magnus Muhrén, och Sandviken-klacken, fick sista ordet.

– Jag är så otroligt glad. Jag kunde inte få ett bättre avslut, säger Muhrén till Sportbladet.

Direkt efter finalen åker guldhjältarna till Sandviken för att fira SM-guldet.