Enkel öppningsmatch för Sverige i Irkutsk

Sverige fick en behaglig öppningsmatch i bandy-VM.

Blågult krossade Finland fullständigt och vann med 9–1.

Sandvikens Christoffer Edlund blev tremålsskytt.

Efter att ha skaffat sig ett grepp om matchen med en 3–0-ledning i paus exploderade det svenska laget i den andra halvleken.

Blågult var fullständigt överlägset i VM-öppningsmatchen i ryska Irkutsk.

När Daniel Berlin sköt 4–0 i den 54:e minuten var matchen i det närmaste avgjord och sedan fortsatte den svenska målfesten.

Sandvikenduon, skyttekungen Christoffer Edlund och supertalangen Erik Pettersson gjorde två mål vardera i andra halvleken, och när det förstnämnde sköt in en straff i den 84:a minuten fullbordade han utklassningen och fastställde slutresultatet 9–1.

Hade stort publikstöd

På måndagsförmiddagen väntar nästa match, då Sverige ställs mot Kazakstan, en nation som hade ett massivt publikstöd mot hemmanationen Ryssland i dag.

Eftersom fyra hemmaspelare från Irkutsk-laget Baikal Energy finns med i Kazakstans landslag.

Men varken publiken eller laget hade en särskilt rolig förmiddag då Ryssland vann med 10–1.