Målvakten sågar sina försvarare efter 10 insläppta

Sandviken kan jubla över att man alltjämt är serieledare i elitserien.

Det står klart sedan man besegrat Västerås SK 10-7 i toppmötet på annandagen.

Lika glad är inte VSK:s målvakt Andreas Bergwall.

”Känns kanon att bli fullständigt nerpissad längst bak”, skriver han på Facebook.

Klassikermöte i Västerås när VSK tog emot Sandviken i vad som också var ett toppmöte. 4 373 åskådare hade letat sig till ABB Arena Syd men fick se gästande ligaledaren Sandviken inleda starkast på ABB Arena Syd. I den 32:a matchminuten hade SAIK gått upp till 4-1-ledning efter bland annat två mål av Christoffer Edlund.

Tabellfyran Västerås var dock inte sena att svara. Det tog åtta minuter för VSK att kvittera till 4-4 efter att Jonas Nilsson gjort två mål och Johan Esplund ett. Men att hemmalaget skulle gå till halvtidsvila i likaläge kunde de glömma. Sandviken hann med att gå upp till 6-4-ledning.

Upp i serieledning

Det visade sig vara två psykiskt väldigt tuffa baklängesmål som i den andra halvleken blev ifrånsprungna av serieledaren.

Med 20 minuter kvar att spela av matchen var Sandvikens ledning hela 10-4. Hemmalaget kunde sedan putsa siffrorna till 7-10 efter tre mål av Jonas Nilsson, hans fjärde respektive femte mål i matchen.

Men det gjorde inte mycket för att lindra ilskan hos Västerås målvakt Andreas Bergwall. Han är rasande över att ha fått hämta bollen ur nät tio gånger.

”Eftersökes - försvarsspel!!!! Känns kanon att bli fullständigt nerpissad längst bak”, skriver han på Facebook.

SAIK-segern innebär att bortalaget befäster sin position som serieledare i tabellen. Hammarby snodde åt sig förstaplatsen i drygt två timmar efter att ha besegrat Sirius hemma på Zinkensdamm tidigare i dag med 10-1.

Sportbladet har försökt nå Andreas Bergwall.