Malmö vann det viktiga toppmötet

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-07

ÖSK tappar i toppstriden

Det ser ut att bli en skånsk uppgörelse om det allsvenska guldet.

Och Malmös 3-0 borta mot tabelltrean Örebro är ett tydligt styrkebesked till rivalen och serieledaren Helsingborg, som nu bara har tre poängs försprång.

Malmö fick en drömöppning på matchen med två mål inom drygt två minuter en kvart in på matchen.

Jiloan Hamad inledde målskyttet med ett precisionsskott förbi John Alvbåge.

Agon Mehmeti följde upp med att omarkerad nicka in Jimmy Durmaz millimeterinlägg.

– Skönt att få tidiga mål, det passar vårt lag bra, säger Daniel Larsson till PPV.

Dömdes bort

Örebro, som var tvungna att vinna för att hänga på i guldstriden, fick arbeta i en tung uppförsbacke.

Och det blev inte enklare av att Paulinhos mål i den första halvleken dömdes bort för ruff på MFF-nyförvärvet Yago Fernandez, som ersatte Pontus Jansson i mittförsvaret med pondus.

Borta ur guldstriden

I den andra halvleken spelade Malmö smart och höll bollen bra inom laget. Och Nordin Gerzic stängde matchen helt när han räddade en boll på mållinjen med handen.

Rött kort, straffmål av Daniel Larsson och kanske var det här det sista Örebro såg av guldstriden 2010.

Laget har nu tio poäng upp till ettan Helsingborg och sju poäng upp till Malmö.

– Det är bara att gå vidare, säger ÖSK-tränaren till PPV.