Publicerad 2013-01-04

"Jag kände mig sliten från i går"

Hellner tappar från sjunde till åttonde plats på touren.

Han hade hoppats hämta in på täten i Tour de Ski.

Men efter dagens fem kilometer klassisk stil i Toblach tappar Marcus Hellner från sjunde plats i sammandraget till åttonde.

Och svensken var besviken efter loppet.

– Det är inte SM vi tävlar i, säger Hellner till SVT.

Kazaken Alexey Poltoranin var suverän i dagens etapp i Tour de Ski och vann åtta sekunder före Petter Northug.

Hellner var över 30 sekunder efter den vinnande kazaken, slutade på 16:e plats, och tappade även mycket totalt mot Petter Northug och Dario Cologna som var tvåa och trea och tog bonussekunder.

Hellner slog både Olsson och Richardsson, men det var inte något han gladdes särskilt mycket över.

– Jag gör väl ett bra lopp i jämförelse med dem. Men man måste vara högt upp i resultatlistan. Det är inte SM vi tävlar i liksom, säger Hellner till SVT.

"Kände mig sliten"

Hellner är nu 2 minuter och 15 sekunder bakom Petter Northug i sammandraget.

– Jag kände mig sliten från i går och även om det var en stor differens så var det hyfsat, fortsätter Hellner.

Calle Halfvarsson var bäste svensk på sjätte plats, 16,1 sekunder efter Poltoranin. Halfvarsson är nu bara 19 sekunder efter Hellner totalt i touren. Till grund för den fina placeringen var en vansinnigt snabbt start.

– Jag tycker att det är kul att satsa. Ingen minns en fegis, någon gång håller det, säger Halfvarsson till SVT.