Stjärnan sköt Storvreta till final

Uppdaterad 2012-04-17 | Publicerad 2012-04-16

Öhmans tre mål sänkte Falun

Storvreta, med Mika Kohonen, Hannes Öhman och Mattias Samuelsson, vann ett spännande derby.

Landslagsforwarden snackde åt sig en dum utvisning när Storvreta låg under med 3-1.

Sen vände Hannes Öhman matchen och tog sitt lag till SM-final.

– Min utvisning tände laget, säger han.

När domaren blåste för en oschyst närkampsduell gick Storvretas forward Hannes Öhman in på planen och snackade till sig två minuter på utvisningsbänken.

Andra perioden hade precis börjat och Uppsalalaget låg under med 3-1 i den femte och avgörande semifinalmatchen mot Falun.

Då vände Finlands landslagsstjärna matchen.

Först kvitterade Hannes Öhman till 3-3 när han petade in Falumålvakten Johan Rehns retur. Några minuter senare bjöd kedjekompisen Fredrik Holtz på ett tekniskt nummer när han slog in 4-3 på volley.

– Min utvisning tände laget. Vi blev förbannade, bestämde oss och gjorde mål, säger Öhman.

Falun kollapsade

När Öhman utökade hemmaledningen till 5-3 kollapsade Falun - åtta raka baklängesmål krossade gulddrömmarna.

I stället kunde Gabriel Oredsson punktera matchen genom att skjuta in 8-3 i tom bur.

– Sista 30 minuterna visade vi upp det vanliga Storvretaspelet, säger Mika Kohonen.

Storvreta har spelat två SM-finaler och vunnit lika många guld. På lördag, när svenska mästarna i innebandy ska utses, står finaldebutanterna IBK Dalen för motståndet.