Vann finalen mot Spanien med 107-100

Kevin Durant och US LeBron James jublar efter finalsegern mot Spanien.

Basketfinalen blev en rysare.

Spanien gav USA:s superstjärnor en match.

Men till slut vann amerikanerna med 107-100 - och försvarade därmed sitt guld från Peking.

Samtidigt som Sverige mötte Frankrike i handbollsfinalen spelades basketfinalen mellan USA och Spanien i North Greenwich Arena. En repris från finalen 2008 då USA vann med 118-107.

Spanien kopplade greppet

Spanien började matchen bäst anförda av Juan Carlos Navarro. Den 32-årige guarden gjorde tio poäng på drygt tre minuter och Spanien ledde då med 12-7. Därefter fick USA igång maskineriet och efter första perioden ledde amerikanerna med 35-27.

Men Spanien gav inte upp och inför den sista perioden hade USA en enpoängsledning. När matchen skulle avgöras var USA det starkare laget och när storstjärnan LeBron James med 1.52 kvar satte en trea gick amerikanerna upp till nio poängs ledning.

Till slut vann USA med 107-100.

– Det var verkligen en fysisk match, men vi spelade riktigt bra, säger guldcoachen Michael Krzyzewski enligt TT.

Inga fler OS för Bryant

Poängbäst blev Kevin Durant med sina 30 poäng. I Spanien var Pau Gasol bäst med 24 poäng.

– Vi har många NBA-mästare i laget. Jag försökte bara att sänka några skott i andra halvlek, säger Durant.

USA gick därmed obesegrade genom turneringen. Fem spelare i årets guldtrupp var med även i Peking för fyra år sedan. Dessa spelare är: Carmelo Anthony, LeBron Jams, Chris Paul, Deron Williams och Kobe Bryant.

Men några fler OS-turneringar blir det inte för Bryant.

– Nu räcker det. De andra grabbarna klara sig själva.