Dagens namn: Ragnar, Ragna

Hämnden – och hånet

Publicerad 2012-04-30

Zachrisson knäckte alla i comebacken: ”Fick väl hybris”

JUBLADE – FÖR MYCKET?  Mattias Zachrisson skriker ut efter ett av hans mål. Emellanåt för mycket, ansåg Kristianstads spelare.

Guifs Mattias Zachrisson var tillbaka efter knocken i första semifinalen.

Då rasar Kristianstad mot landslagsstjärnans hånfulla uppträdande.

– Det finns gränser, säger målvakten Jesper Larsson efter förlusten.

Semifinalserien mellan Guif och Kristianstad har utvecklats till ett hatmöte.

I den första matchen knockades Guifs storstjärna Mattias Zachrisson av Claus Kjeldgaard, som stängdes av i tre matcher.

I går i den tredje semifinalen i Eskilstuna var Zachrisson tillbaka efter hjärnskakningen.

Landslagsstjärnan var fullständigt briljant i första halvlek med sex mål och tre assist på 22 minuter. Och i slutet av matchen avgjorde han genom att sno åt sig Kristianstadsmålvakten Jesper Larssons utkast på mittplan och sätta dit 24–22 i en kokande arena.

– Jag hade en bra match, säger han efter 25–23-segern.

”Det är mycket snack”

Men Kristianstadsspelarna var mycket upprörda efter matchen över Zachrissons hånfulla firande i samband med ett par mål.

Bland annat sprang han förbi hela motståndarbänken och jublade utstuderat samt gick fram och hånade veteranen Larsson i slutminuten.

– Han är en duktig spelare men... det finns gränser. Men han fick väl hybris efter sin första halvlek, säger Larsson.

– Det är mycket snack på honom och några till, säger Joakim Hykkerud.

Zachrisson menar att han bara ger igen med samma mynt:

– De är rätt bra på att håna själva. Det var kul att knäcka Larsson lite.

Kristianstadstränaren Ola Lindgren har Zachrisson i landslaget. Han vill ligga lågt.

– Jag har fokus på vårt, säger förbundskaptenen.

”Katastrofgrej”

Kristianstadsspelarna var också förbannade på Guifs veteran Jimmy Jansson, som var framme och psykade 18-årige Emil Karlsson just när denne skulle lägga en straff och kvittera i slutminuterna. Karlsson missade straffen.

– Mycket lågt. Så gör man bara inte, säger Hykkerud.

– Katastrofgrej av domarna att låta Jansson gå fram så nära, säger Jesper Larsson.

Guif leder med 2–1 i matcher och på torsdag väntar semifinal 4 i Kristianstad.

Zachrisson kan räkna med ett tufft mottagande då.

– Jag har blivit utbuad förr. Det är rätt roligt, säger han.

I den andra semin vann Sävehof borta mot Ystad (31–22) och leder med 2–1. Match 4 i Partille på torsdag.