Kanada avgjorde matchen med tre snabba mål i mittperioden.

Det mest av snacket inför OS-turneringen handlade om Sidney Crosby.

Men Kanadas, och en av hela världens störste stjärna, har inte fått poängproduktionen att lossna efter två matcher i de olympiska spelen.

Men det har onekligen Jeff Carter fått.

Tre mål i samma period

I kvällens 6–0-kross mot Österrike svarade 29-åringen för den inte helt vanliga bedriften att göra ett äkta hattrick – trots att han petades från förstakedjan.

Efter en 2–0-ledning efter den första perioden klev Carter in i handlingen och sköt trean 29 sekunder in i mittronden. Två minuter och tio sekunder senare fixade han också 4–0 och innan perioden var över hade Carter dessutom hunnit göra 5–0-målet.

"Tog emot deras hårda jobb"

– Mina kedjekamrater gjorde ett fantastiskt jobb för att vinna kampen om pucken och få pucken mot mål och man kan säga att jag helt enkelt tog emot deras hårda arbete, säger Carter efteråt till den olympiska presstjänsten.

Ryan Getzlaf gav sedan Kanada en 6–0-ledning inför den tredje perioden, men där stannade målskyttet för stjärnlaget som närmast möter Finland i en avgörande match om gruppsegern på söndag.