Rafael Nadal tog nionde segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-27

Rusar mot förstaplatsen

Nionde segern Rafael Nadal, Spanien, vann Rogers Cup i Toronto, Kanada.

Rafael Nadal tycks omöjlig att stoppa nu. På söndagen kom nionde turneringssegern för året när han vann Rogers Cup genom att besegra Nicolas Kiefer, 6-3, 6-2.

Samtidigt som det fortsätter gå tungt för världsettan Roger Federer, han åkte ut redan i tredje omgången i turneringen i Toronto, går Rafael Nadal från klarhet till klarhet. Finalen i dag mot Nicolas Kiefer var spanjoren överlägsen. Han bröt tyskens serve i det femte gamet i första set.

I andra hade visserligen Kiefer chansen att bryta Nadals serve, men orkade inte ta vara på läget. Nadal höll undan och bröt i stället Kiefers serve när tysken gjorde två dubbelfel.

Nadal jagar världsettan

Segern i Toronto var Nadals femte i rad. Han har nu 29 segrar och hotar därmed Roger Federers plats som världsetta. Nu väntar närmast turneringen i Cincinnati där Federer förra året vann samtidigt som Nadal försvann tidigt.

Blir det tvärtom i år förlorar schweizaren den förstaplats han haft på världsrankingen sedan februari 2004.