Dagens namn: Orvar

Faluns sjuka vändning räckte inte mot AIK

Publicerad 2012-12-16

”Inte varit med om något liknande…”

Kim Nilsson (nummer 70) och övriga spelare i AIK vann efter en rysare mot Falun.

Falun svarade för en magisk vändning mot AIK då man gick från 2-6 till 9-7 – men det räckte ändå bara till en poäng.

AIK vände tillbaka och vann med 10-9 efter övertid.

– Jag har inte varit med om något liknande på den här nivån, säger AIK-stjärnan Kim Nilsson om den svängiga matchen.

En innebandymatch är inte avgjord förrän slutsignalen går – och ett nytt bevis för den välkända innebandy-devisen blev den målrika och svängiga matchen mellan AIK och Falun.

Falun fick en drömstart och gick upp till 2-0 efter halva första perioden, men AIK svarade med sex raka mål och ledde helt plötsligt med 6-2 fem minuter in i andra perioden.

Då tog Falun timeout – och det blev startskottet för en magisk vändning där Falun vände underläget 2-6 till ledning 9-7.

Men vändningen räckte inte till seger.

Snabb reducering

Bara åtta sekunder efter 7-9-målet gjorde AIK 8-9 och med en och en halv minut kvar att spela kom även 9-9.

På övertid avgjorde sedan AIK fram till 10-9.

– Det var en otroligt svängig match, jag har faktiskt inte varit med om något liknande. Visst är det lite typiskt innebandy, men samtidigt måste vi kunna stänga matchen vid 6-2, det är för dåligt av oss. En sådan här match tar väldigt mycket energi, säger AIK-forwarden Kim Nilsson, 24, som blev tvåmålsskytt.

– De fick in något skitmål fram till 3-6 och fick energi av det, och sedan bara fortsatte det för Falun. När vi låg under i slutet så sa vi bara att vi skulle skjuta allt på kassen och efter det snacket så gick de två första skotten in, väldigt underligt men väldigt skönt, säger Nilsson.

I och med de två poängen så distanserade sig AIK från den absoluta bottenstriden då det nu är sex poäng ner till negativt kval. Upp till slutspel är det två poäng.

– Jag tittar bara uppåt i tabellen och det tror jag att alla i AIK gör. Vi har satt upp ett mål om slutspel och det gäller fortfarande, säger Nilsson.

Efter tre raka förluster fick nykomlingen Granlo vinna igen. Johan Samuelsson – en av Sveriges stöttespelare i VM – ledde vägen med fyra mål och totalt sex poäng i 11-7-segern mot Jönköping. Granlo är fyra i tabellen med fyra poängs marginal ner till

slutspelsstrecket.

Henrik Stenberg – som gjorde ett starkt VM för Sverige – fortsätter att visa fin form.

Forwarden sköt två mål och noterade totalt fyra poäng när Storvreta besegrade Dalen med 7-3 på hemmaplan. De regerande mästarna hänger därmed med i tabelltoppen, men är sju poäng efter ledande Pixbo som dock har en match mer spelad.

Efter fyra raka bortaförluster lyckades Helsingborg äntligen vinna på bortaplan sedan man slagit tillbaka nykomlingen Karlstad med 8-5. VM-forwarden Linus Nordgren stod ut hos skåningarna med tre mål och en assist. Segern innebär att Helsingborg bara är en svag målskillnad från en slutspelsplats.

Linköping ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 hemma mot Warberg men lyckades aldrig rycka ifrån. Via tre raka WIC-mål i andra perioden vände matchen och den 5-3-ledningen släppte Warberg aldrig. Hallänningarna vann till slut med 7-5 och stärkte andraplatsen i tabellen.

Det är tight kring slutspelsstrecket men tack vare en imponerande 12-5-seger mot Caperiotäby så lyckades Tyresö-Trollbäcken ta sig upp på åttondeplatsen i kraft av bättre målskillnad än Dalen. TT sprang ifrån till en 5-1-ledning efter drygt halva

matchen och släppte aldrig det övertaget.