Stor hjälte – med tre raka straffräddningar

Publicerad 2013-03-03

Saik-målvakten: Bra dag på jobbet

Joel Othén.

Det krävdes straffläggning för att få fram en segrare i den första semifinalen mellan Sandviken och Villa-Lidköping.

Då klev Saik-målvakten Joel Othén fram och räddade tre straffar i följd.

– Det var en bra dag på jobbet, säger 27-åringen till Sportbladet.

Det räckte inte med ordinarie speltid och en förlängning på 2 x 10 minuter för att få fram ett vinnande lag i Göransson arena.

Matchen mellan Sandviken och Villa-Lidköping slutade 6-6 och fick avgöras från straffpunkten.

Villa, eller rättare sagt målvakten Martin Berggren, fick en drömstart på straffläggningen. Han räddade två av de tre första straffarna, slagna av skarpskyttarna Christoffer Edlund och Jesper Hvornum. Allt talade då för att Villa, som ledde straffläggningen med 3-1, skulle vinna den första semifinalen.

”Fantastiskt viktig”

Problemet? Sandvikens målvakt Joel Othén ville inte vara sämre än Berggren, så även han räddade två av de fem inledande straffarna, då han ställdes öga mot öga med Patrik Gustafsson och Daniel Andersson.

I den första omgången av suddenstraffar, då Martin Johansson sköt, gjorde han sin tredje raka straffräddning. Sekunden senare blev han omkramad av segerrusiga lagkamrater, som hade svårt att tro sina ögon.

– Det var en bra vändning. Den här segern är fantastiskt viktig, säger Joel Othén, väl medveten om att Villa-Lidköping inte har förlorat en enda hemmamatch under säsongen.

Bajen vann efter drama

Även den andra semifinalen, mellan Edsbyn och Hammarby, utvecklades till en rysare. Edsbyns Simon Jansson gjorde 2-1 tidigt i andra halvlek och resultatet såg ut att stå sig matchen ut. Då, när matchuret visade 91.02, lyckades Kalle Spjuth göra 2-2. Tidigt i förlängningen blev sedan Adam Gilljam stor matchhjälte för Bajen, då han plockade ner ett lyft från Per Einarsson, rundade Edsbyns målvakt Erik Persson och placerade bollen i öppet mål.

– Det satt jäkligt hårt inne, men vi slutade aldrig kriga, säger Adam Gilljam.

Semifinalspelet fortsätter på tisdag, då Hammarby och Villa-Lidköping spelar på hemmaplan.