Publicerad 2016-02-02

Supertalangen Dele Allis galna halvlek – målskytt, fixad staff & utbytt

Dele Alli var minst sagt i händelsernas centrum.

Tottenhams stortalang Dele Alli fortsätter att imponera. I 3–0-vinsten mot Martin Olssons Norwich stod han återigen i centrum.

19-åringen gjorde 1–0 i matchens andra minut, fixade en straff som tvåmålsskytten Kane gjorde mål på och blev sedan utbytt i paus på grund av sjukdom.

Dele Alli var i händelsernas centrum förra Premier League-omgången då han svarade för ett sällan skådat drömmål i segermatchen mot Crystal Palace.

Och nu har han gjort det igen.

På endast en halvlek hann engelsmannen med att göra mål, – då han petade in en retur efter ett Eriksen-skott – fixa en straff samt att bli utbytt.

Han ersattes i halvtidsvilan av Nacer Chadli på grund av sjukdom.

Norwich försökte sedan i andra halvlek – anförda av nyförvärvet Steven Naismith. Och skotten var nära flera gånger, men Hugo Lloris gjorde en fin insats i Spurs-målet och kunde lämna Carrow Road med en nolla och 3–0 i bagaget, då Kane punkterat matchen i slutminuten.

"Spurs" ifatt Arsenal

I och med målet har 19-årige Dele Alli nu gjort sju ligamål för Tottenham, vilket är lika många som Lampard, Gerrard och Scholes gjorde tillsammans vid samma ålder.

Tottenham ligger nu på samma poäng som antagonisten Arsenal efter 25 spelade omgångar.