Dagens namn: Orvar

Wennerholm: Seger med ett nödrop – men nu måste Frölundas stjärnor vakna

Frölunda visar styrka och slår Linköping – men det är med ett nödrop.

Först kvittering till 1–1 med tre sekunder kvar att spela och sedan seger på straffar.

Tacka Mikael Johansson som gjorde båda målen. En kille som aldrig varit känd som någon målskytt och som kom upp i totalt fyra mål på hela säsongen i fjol och tre säsongen innan. Han utklassade alla Frölundastjärnor som köpts in för dyra pengar för att producera framåt.

Toppar skytteligan – på två mål

Men det har knappt hänt någonting.

Niklas Andersson och Tomi Kallio har gjort två mål var på åtta matcher och det räcker för att leda interna skytteligan ihop med Johansson. Mika Pöyrälä har gjort ett mål, medan Riku Hahl, Per-Johan Axelsson och Andreas Karlsson fortfarande står på noll.

Fyra poäng – en gåta

Spelare som tjänar miljoner varje säsong. Det är dags att leva upp till det nu.

Frölunda har gjort totalt tre mål på de fyra senaste matcherna. Tre mål på fyra timmars hockey. Effektiv tid.

Innan Mikael Johanssons kvitteringen efter 19,57 i går hade Frölunda spelat drygt 160 minuter utan att göra mål. Det är drygt åtta perioder.

Det är en gåta att man ändå lyckats ta fyra poäng på fyra matcher, med bara tre mål framåt under ordinarie tid,

Och hur så många och så stora namn kan åstadkomma så lite framåt – det är en ännu större gåta.