Sörenstams extraknäck
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2003-01-29
Jobbar som kock - utan betalning
LOS ANGELES
Golfens Greta Garbo har blivit kock.
Tre dagar i veckan har världsettan Annika Sörenstam fixat rätterna på en golfklubb i Florida.
Alldeles gratis.
- Jag har inte sett någon check än, säger den världsberömda svenskan.
Det är en stor förändring för Sörenstam som på touren kan håva in upp till två miljoner kronor i veckan.
Men det senaste jobbet har hon inte gjort för att fylla på sparkontot.
I stället handlar det om passion.
Ett av hennes stora intressen i livet är nämligen matlagning. Därför har hon tillbringat säsongsuppehållet med att jobba i köket på sin hemmaklubb Lake Nona Golf Club i Orlando, Florida.
Där har hon lagat mat från tolv på dagen till åtta på kvällen.
- Jag trodde att jag skulle svara för disken och kanske skala morötter, säger stjärnan.
Men den 32-åriga svenskan kastades in i hetluften direkt.
- Första dagen jag kom in gav kocken mig ett recept på krabbkakor och sa "jag behöver 400". Det tog mig fyra timmar att göra en och sätta den i ugnen.
Grillade stekar
Men det dröjde inte länge förrän Sörenstam kom in i matchen.
Innan träningen var över hade hon grillat stekar, lagat kokosfriterade räkor, ostkaka och kokta grönsaker.
Maten serverades bland annat under en bröllopsmottagning.
För Sörenstam var det slitigt.
- Jag blev tröttare av det än en golftävling, säger hon.
Fler stjärnor som har jobbat i köket
Magnus Sundholm