Färjestad lyckades äntligen stoppa Dif på hemmaplan

Bara förluster hemma mot Djurgården

Men i dag lyckades i alla fall Färjestad få med sig en poäng, efter 1-1.

Och det kan de tacka en 17-åring för.

Inför lördagens match hade Färjestad bara en enda fullpoängare mot Djurgården denna säsong, 4-1 i seriepremiären på Hovet.

Sedan dess har värmlänningarna haft stora problem med Djurgården. 0-3 och 2-3 hemma i Löfbergs Lila Arena och 1-6 senast på Hovet.

I dag lyckades inte Färjestad helt bli kvitt sitt Djurgårdsspöke, men laget fick i alla fall med sig en poäng.

Och det kan de tacka 17-årige målvakten Andro Michel för.

Efter att Färjestad hade båda de ordinarie målvakterna skadade fick jättetalangen återigen i chansen.

Storspel

Och som han tog den. Michel varvade kvalificerade räddningar med en otrolig kyla och såg till att stockholmarna bara lyckade slå in i ett mål. Ett mål som för övrig var helt otagbart.

Djurgårdens Pär Bäcker blev helt frispelad efter markeringsmiss i Färjestadförsvaret och kunde lägga in 1-0 i öppen kasse, 1.20 in i andra perioden.

Men trots Djurgårdsledning var det Färjestad som var det hetare laget.

I andra periodens sista minut kom kvitteringen. Färjestadsfansens husgud Jörgen Jönsson slet sig loss och på något konstigt sätt vickade han till klubban och fick upp pucken i nätet bakom Daniel Larsson.

Slutspelsstämning

Tredje perioden blev mållös. Det kändes som att lagen redan gått in i slutspelet, perioden var tilltäppt och disciplinerad med få utsvängningar.

Även förlängningsperioden blev en tight tillställning och slutade mållös.

Och Färjestadsspelarna kunde andas ut.

– Det är skönt slå länge man inte förlorar, men det hade varit skönare med tre poäng, sa Jesper Mattsson till PPV efter matchen.