GÖTEBORG. Erton Fejzullahu lånades ut till Beijing. Aleksandar Prijovic tänker aldrig mer dra på sig Djurgårdens tröja.

Och dryga timmen före match drog Carlos Strandberg till Dortmund.

Transferkarusellen runt allsvenskan snurrar fort på ett snurrigt vis nu men en trevlig match bjöd Häcken och Djurgården på.

Stefan Alfelt

Utan Fejzullahu och hans tänkte ersättare Prijovic startade Per Olsson med Philip Hellquist och Amadou Jawo på topp.

De fick inte mycket att jobba med i inledningen av matchen då Häcken dominerade fullständigt.  Djurgårdens spel var krampaktigt.

Man spelade bort enkla passningar och hemmalaget kunde leka sig fram med sitt fina passningsspel.

Och målen kom.

Såg ut att bli utklassning

I sjätte minuten visade Simon Gustafsson sin spelintelligens när han snabbt uppfattade situationen och vände runt så han kunde frispela René Makondele till 1–0.

I 18 minuten nickförlängde Gustafsson en hörna så att Makondele fick fritt fram från nära håll att sparka in 2–0.

Då såg det ut att bli en utklassningsseger. Martin Ericson och Simon Gustafsson trillade boll snyggt på mittfältet. Ivo Pekalski städade effektivt upp som släpande bakom de offensiva mittfältarna.

Men det behövs så lite för att ändra en matchbild. Djurgården hittade lösningen via en briljant lång crosspassning från Alexander Faltsetas till djupledslöpande Jesper Arvidsson på vänsterkanten.

Avancerade räddnignar

Perfekt bollmottagning i fart och ett lika perfekt inåtskruvat inlägg till Philip Hellquist som enkelt kunde reducera.

Efter det målet blev matchen mycket jämnare. Med övervikt för Djurgården spelmässigt även om målvakten Kenneth Höie fick göra en del riktigt avancerade räddningar på Häckenavslut.

Djurgården löpte loss på kanterna och pressade mot slutet intensivt för att nå en kvittering. Men även Christoffer Källqvist i Häckens mål svarade för avgörande räddningar. Framförallt en väldigt fin på Amadou Jawos straff i 90 minuten.

Häcken behöver inte be om ursäkt

En tveksam straff men å andra sidan borde Djurgården fått straff först när Walid Atta tog  med handen och sedan för en brysk Häckentackling i ryggen.

Djurgården hade definitivt varit förtjänt av oavgjort för sin återhämtning i matchen men Häcken behöver inte be om ursäkt för trepoängaren som var så viktig i jakten på Malmö i toppen.