Tingsryd nollade SSK

Uppdaterad 2012-02-16 | Publicerad 2012-02-15

Bottensvit för Södertälje

Södertälje har tappat formen helt.

0-1-förlusten mot Tingsryd innebär att de nu gått poänglösa från isen i tre raka matcher – för första gången den här säsongen.

– Vi måste börja göra mål, så är det bara, säger Thom Flodkvist.

I januari var Södertälje hockeyallsvenskans formstarkaste lag och såg ut att ha kopplat greppet om en plats till förkvalserien.

Nu är läget helt annorlunda.

Förluster mot jumbon Borås och Västerås följdes i kväll upp med ett nytt nederlag mot Tingsryd.

– Vi spelade hyfsat ändå men vi lyckades inte utnyttja våra chanser. Vi får inte in pucken, så enkelt är det, säger Thom Flodkvist.

I en händelsefattig match gjorde Mark Santorelli 1-0 till Taif i slutet av den andra perioden när Alexander Ytterell satt utvisad.

Zajkowski storspelade

Det skulle bli matchens enda mål.

Mikko Kalteva hade ett jätteläge att kvittera i slutsekunderna, men Michal Zajkowski stod emot och höll nollan i Tinsgryds mål.

Därmed såg han också till att Södertälje fick åka från isen med noll poäng för tredje matchen i rad. Något som inte hänt tidigare den här säsongen.

– Det är svårt att säga varför vi inte får in pucken. Målskyttet är något vi haft problem med hela säsongen och det är något vi måste jobba på. Det är bara att bryta ihop och komma igen som man brukar säga, säger Flodkvist.

SSK halkade på grund av förlusten ner på sjunde plats i sammandraget. Under förkvalseriestrecket skuggar Oskarshamn en poäng bakom och med en match till godo.

Borås-Karlskoga 1-3

Karlskoga trivs bra mot Borås.

Efter att ha vunnit de två senaste matcher lagen emellan med 3-0 respektive 6-0 fick de en drömstart i det sista mötet mot jumbon den här säsongen.

Åtta minuter in på den första perioden prickade David Lidström in 1-0 och två minuter senare hade ledningen utökats till 3-0 efter mål av Alexander Wiklund och Marcus Nilsson.

Borås ryckte upp sig till den andra perioden och sköt totalt 39 skott på mål, men lyckades bara överlista Daniel Bellissimo en gång.

● ● ●

Örebro-Sundsvall 4-2

Örebro kvalserieplats har i praktiken varit säkrad länge.

Däremot har formen den senaste tiden varit allt annat än bra.

På de fem senaste matcherna har tabellettan inte lyckats ta en enda trepoängare. Men den sviten bröts mot Sundsvall.

När fem minuter återstod av ordinarie matchtid klev Jonas Karlsson fram och satte 3-2-pucken, och drygt två minuter senare fastställde sedan Peter Wennerström slutresultatet till 4-2.