Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-03

Startsnabb, men tappade i St. Moritz

I gårdagens störtlopp körde hon ur.

I dag blev det en plats runt tio för Anja Pärson.

Och nu tappar svenskan placeringar i super G-cupen, där hon innan helgens tävlingar hade störst chans att utmana om slutsegern.

– Ja, nu ser det svårt ut. Jag hade helst behövt vinna, säger Anja.

Anja Pärsons första hälft av dagens super G i St. Moritz lovade gott.

Hon ledde med 34 hundradelar vid första klockningen, men tappade sedan rejält i mittpartiet. Till slut gick svenskan i mål som nia, en placering som blev till en tiondeplats efter att schweiziskan Lara Gut, med startnummer 33, gått i mål som femma.

– Jag vågade inte riktigt släppa på skidorna och hittade inte rytmen på nedre delen, förklarar Anja sitt tapp efter halva loppet till SVT.

Och det i backen där Anja innan årsskiftet vann två tävlingar på lika många dagar.

– Men det var helt annan snö i december, en helt annan tävling och bana, säger Anja.

Till slut gick hon i mål som nia, och tappar nu mark i super G-cupen.

– Ja, nu ser det svårt ut. Jag hade behövt vara före Maria Riech och helst vunnit. Nu får jag hitta andra mål med säsongen.

Snabbast i St. Moritz var kanadensiskan Emily Brydon, som noterades för tiden 1:17.39, 80 hundradelar före Pärson. Segern var Brydons första i världscupen. Andra- och tredjeplatsen lade österrikiska duon Elisabeth Görgl och Renate Götschl beslag på. Ledarinnan i super G-cupen innan helgens tävling, tyskan Maria Riesch, blev sjua.

Det återstår två super G-tävlingar i årets världscup.