Körde över Kungälv: ”Fick en riktig bandylektion”

Christoffer Edlund.

Sandviken hade det tufft mot Kungälv i bandyns elitserie.

I vart fall i en halvtimme.

– Vi fick en riktig bandylektion, säger Kungälvtränaren Ari Holopainen efter 1–11-förlusten.

Kungälv ställde upp med ett riktigt lågt försvarsspel och Sandviken hade svårt att ta sig igenom det kompakta försvaret.

Men efter en halvtimme orkade inte Kungälv stå emot längre.

Christoffer Edlund gjorde två mål på två minuter, Magnus Muhrén dunkade in sin egen retur efter en stolpträff och plötsligt stod det 5–0.

”Kom ingenstans”

I andra halvlek kunde Saik göra mer eller mindre vad de än ville.

– Vi kom inte någonstans i andra halvlek. Vi spelade i 35 minuter, och när de gjorde 3–0 så började vi hänga med huvuden, säger Holopainen till TV4 Sport.

Inte heller i övriga matcher var det några stora skrällar.

Jocke Hedqvist hade en bra kväll när Vänersborg slog Ljusdal med 7–3. Den hårdskjutande anfallaren gjorde sex av målen och passade till det sjunde.

Edsbyn vann borta mot Vetlanda med 8–4 efter tre mål av Simon Jansson medan Broberg/Söderhamn och Bollnäs spelade 4–4. Brobergs Jonas Engström sköt in kvitteringen bara några minuter före full tid.