Hammarby spelade oavgjort med Sirius.

Sandviken kämpade ned Västerås och Villa jagade ikapp Vänersborg.

Bandyns premiäromgång bjöd på dramatiska målfester.

Och mästarlaget tappade poäng.

Sandviken kom tillbaka från underläge tre gånger i matchen mot Västerås och vann bandypremiären med 7–5 på hemmaplan. Två sena mål genom Christoffer Edlund och Johan Östblom avgjorde för hemmalaget.

Det mest bejublade målet i Sandviken kom i 59:e minuten när Magnus Muhrén kvitterade till 4–4. Muhrén som är tillbaka i svartvitt efter några år i Gais.

– En fantastisk match mellan två väldigt starka lag, summerade Radiosportens expert Göran Rosendahl mötet mellan två tippade topplag.

Inför seriestarten fick Villa-Lidköping flest guldtips av alla lag från elitserietränarna, men var nära premiärförlust i västgötaderbyt mot Vänersborg. Hemmalaget gick upp till 4–0 innan målmaskinen David Karlsson reducerade tre gånger om. Kvitteringen kom i 82:a minuten. I ett stökigt slut fick Villas Linus Rönnqvist matchstraff. Vänersborg gjorde 5–4 på straff, Joakim Hedqvists tredje mål, med tre minuter kvar – innan Daniel Andersson kunde kvittera minuten före slutsignalen.

Sirius kvitterade sent hemma mot mästarna Hammarby. 3–3 genom Robin Olsson. Edsbyn gjorde fyra raka mål borta mot Bollnäs och vann med 5–3. I Kalix vann gästerna Vetlanda med 4–2.