Dagens namn: Frans, Frank

Klose erkänner – då ändrar sig domaren

Publicerad 2012-09-29

Lazio jublade efter 1–0-målet mot Napoli.

Ända till målgöraren Miro­slav Klose gick fram till domaren och erkände att det var hands.

I stället vann Napoli matchen med 3–0 efter ett hattrick av Edinson Cavani.

Lazios Miroslav Klose vägrade ta ära för lednings­målet. I stället gick han fram och erkände för domaren att han styr in bollen med handen.

Miroslav Klose ligger nog bra till för priset årets hedersknyffel i Serie A.

Motiveringen hittar vi tre minuter in i det heta mötet mellan Napoli och Lazio. Lazio slår in en hörna som Miroslav Klose styr in i mål. Domaren blåser för mål men Napolispelarna med målvakten Morgan De Sanctis i spetsen protesterar vilt och ­menar att det var hands på Klose.

Något som reprisbilderna också tydligt visar och som till slut även den tyske landslagsanfallaren inser är allt för tydligt. Så i stället för att jubla över målet som resten av laget går han helt sonika fram till domaren Luca Banti och erkänner sitt tilltag.

Hattrick av Cavani

Tacken blev förutom några klappar på ryggen av motståndarna inte mycket, i stället tog Napolis anfallsstjärna Edinson Cavani över showen helt. Med ett hattrick, trots en missad straff, ledde han sitt lag till 3–0-seger.

Från Serie A i övrigt kan vi notera att Mathias Ranégie spelade 90 minuter för sitt Udinese i ett mållöst möte med Torino och att Milan vann med 2–0 mot Cagliari efter två mål från Stephan El Shaarawy.